Смелете фъстъците в блендер на ситно. Добавете фурмите и солта и ги блендирайте, за да оформите смес на трохи.
Поставете рамка за печене (20х20 см) върху тава, застлана с намазнена хартия, или тава за печене и разпределете сместа равномерно в нея, като притискате плътно. Оставете да се охлади.
Изсипете фурмите, овесеното мляко, фъстъченото масло, ваниловата есенция и солта в блендер и разбъркайте до получаване на гладка паста. Разстелете сместа върху основата.
Нарежете на едро фъстъците и ги запечете в тиган без олио на средна степен. Разстелете ги върху пълнежа на равномерен слой и замразете за поне 3 часа. Извадете рамката за печене и нарежете основата с пълнежа на блокчета с размери 2х5 см. Замразете отново.
Нарежете кувертюра на едро и го разтопете на водна баня. Потопете с помощта на вилица всяко блокче в кувертюра, оставете излишъка да оттече, като внимателно избършете краищата, ако е необходимо, и поставете всяко барче върху хартия за печене.
Поръсете с морска сол и оставете да стегне. Съхранявайте в хладилника. Можете по желание да направите рецептата и с други видове ядки.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти