Разбийте маслото и захарта с миксер, докато омекнe и се превърнe в крем (около 3-4 минути). Добавете киселото мляко, солта и есенцията ванилия. Разбъркайте, докато се смесят. Добавете брашното, какаото и разбъркайте, докато получите меко еднородно тесто. Тестото трябва да е с консистенция подходяща за шприцоване, но не прекалено меко, защото ще се разлеят бисквитките при печенето. Шприцова се с натиск. Ако ви се стори прекалено твърдо, прибавете ½-1 ч. л. прясно мляко.
Вземете сладкарски пош със звездовиден накрайник и напълнете бисквитеното тесто в него. Пригответе голяма тава с хартия за печене. Шприцовайте бисквитките. Можете да направите кръгове или пръчици с тестото, всякак ще изглеждат добре бисквитките. За най-добри резултати, можете да охладите шприцованите бисквитки в хладилника за 15-20 минути преди да ги поставите във фурната.
Печете в предварително загрята фурна на 180С, до златисто, около 12-15 минути. Охладете бисквитките. Докато се охлаждат, разтопете глазурата на водна баня. Потопете всяка бисквитка в шоколад наполовина и ги подредете върху хартия за печене. Оставете ги, докато глазурата стегне
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене