Поставете хартия за печене във форма за печене с подвижен ринг (Ø 26 см). Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.
Настържете на ситно шоколада. Смесете пудинга на прах със захарта в купа и постепенно налейте млякото. Оставете пудинга да заври на котлона и нека къкри 1 минута на умерен огън, като разбърквате енергично и изчакате шоколада да се разтопи напълно в горещия пудинг.
Изсипете пудинга в купа, покрийте повърхността плътно със стреч фолио (по този начин кремът няма да образува коричка) и го оставете да се охлади на стайна температура.
Разбийте яйцата и водата в купа с миксер на най-високата степен за 1 минута, докато се образува пяна. Смесете захарта и ванилената захар и ги изсипете в сместа, като разбивате продуктите още 3 минути.
Смесете брашното с бакпулвера и нишестето, прибавете ги към останалите продукти и разбийте за кратко на най-ниската степен на миксера. Заравнете тестото в тавата и печете приблизително 30 минути.
След това махнете ринга и оставете блата да изстине с хартията за печене върху кухненска решетка.
Разбъркайте мекото масло с миксер до гладкост. Към него постепенно добавете охладения пудинг, като се уверите, че маслото и пудингът са със стайна температура, в противен случай кремът ще се сгъсти.
Отделете 3 с.л. от крема и го сипете в пош със звездовиден накрайник.
Разделете масления крем на 3 части. Отстранете хартията за печене от блата и го разрежете на четири хоризонтални части с еднаква височина. Поставете първия блат върху чиния за торта.
Намажете равномерно 1/3 от сладкото, а след това и 1/3 от масления крем. Поставете втората основа отгоре, натиснете леко блата и намажете пак с 1/3 от конфитюра и втората трета от крема. Процедирайте по същия нашин с останалите блатове, като накрая измажете тортата отстрани и най-отгоре с крем.
Препечете бадемите в незалепващ тиган, като ги обръщате непрекъснато, докато леко покафенеят. Оставете ядките да се охладят в чиния.
Украсете горната част с помощта на поша, оформяйки малки туфички. Разпределете бадемите по ръба на тортата. Оставете я да стегне в хладилник поне за 2 часа. Преди сервиране, поръсете десерта с какао.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти