Разбийте яйцата на крем с миксер на висока степен за 1 мин. Постепенно добавете захарта и ванилена захар като продължавате да разбивате още 2 минути. Пресейте брашното и бакпулвера в купа и ги добавете към сместа. Накрая добавете бадемите. Разпределете тестото в намаслена форма за печене „сърце” (Ø 24 см). Печете блата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 25 мин.След изпичане оставете „сърцето” да се охлади 10 мин. и го извадете от формата. След пълното му охлаждане го разрежете хоризонтално на две.
Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително разбитата на твърд сняг сметаната със захарта и ванилената захар. Добавете амаретото на края. Напълнете 3 с.л. от крема в шприц. Поставете долния блат в тортена чиния и го намажете с 1/3 от получения крем. Притиснете горния блат върху към крема и намажете повърхността и страните на тортата със останалия крем. Оставете тортата за поне 1 час в хладилник.
Използвайте шприц и нарисувайте върху тортата сметанова решетка. В част от кутийките поставете малки трюфели. Съхранете тортата в хладилник.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене