Рецептата е за форма с прибл. размери 16х22 см, три реда бисквити.
Пригответе пудинга по указанията на опаковката, но само с 85 г захар и 700 мл мляко. Когато пудингът е готов, прибавете към него нарязания черен шоколад, разбъркайте и добавете и набъбналия желатин (приготвен според указанията на опаковката). Преди да добавите желатина, изчакайте пудингът да се охлади леко. В противен случай, ако е врял, желатинът ще се пресече и няма да желира. Желатинът не е задължителен, но е препоръчителен, ако искате кремът да стегне добре. Покрийте плътно с фолио и охладете до стайна температура.
Щом пудингът изстине, смесете в купа крем сиренето и сметаната и ги разбийте с миксер. Смесете с шоколадовия пудинг и разбъркайте добре, можете за кратко да разбъркате и с миксера.
Започнете да сглобявате тортата - подредете един ред бисквити в избраната форма, отгоре поставете една част от крема и го заравнете. Подредете малини, нарязани на половинки върху крема. Продължете с бисквити, крем и малини, можете да поръсите с какао между слоевете. Накрая, след третия етаж бисквити завършете с тънък слой крем и охладете тортата за 15 мин. Останалия крем пресипете в пош и също охладете, за да се сгъсти малко.
Шприцовайте с кръгъл накрайник малки формички крем, като ги подреждате в правилни редове. Поръсете финално с какао и украсете с малини. Оставете тортата да престои поне няколко часа в хладилник, за да могат бисквитите да поемат от крема и всичко да се стегне добре.
Нарежете на квадрати и сервирайте.
Свързани рецепти
Торти