Пригответе продълговата тава, като я покриете от вътрешната страна със свежо фолио. Нарежете шоколада на дребни парченца.
В касерола изсипете прясното мляко, съдържанието на пакетчето Специален пудинг за бисквитена торта и захарта, след което сложете сместа на котлона на умерен огън.
При излизане на пара започнете да бъркате непрекъснато, докато заври. След това варете още около 5 мин. За да не загори пудингът, не спирайте да разбърквате.
Свалете касеролата от огъня и прибавете шоколада. Разбърквайте, докато се разтопи и се получи хомогенна смес.
Изсипете 2-3 супени лъжици от пудинга във формата и разстелете с лъжица. Отгоре подредете ред бисквити. Отново добавете няколко супени лъжици от крема, колкото да покрият бисквитите. Заравнете и повторете, докато сместа не свърши.
Приберете в хладилник за една нощ. На сутринта извадете от хладилника и преместете във фризера за около час, докато тортата стегне достатъчно, че да я извадите от формата. След като тортата е стегнала достатъчно и вече може да се извади, внимателно обърнете върху продълговата чиния. Отделете формата и премахнете фолиото.
Нарежете на дребно шамфъстъка и поръсете с него тортата. Съхранявайте в хладилник.
Тази рецепта споделя с нас Елица Сърбева от кулинарния блог Cake and Pancake. Последвайте я за още оригинални и вкусни десерти в Instagram.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти