Пригответе пудинга според указанията на опаковката и разбъркайте натрошения шоколад в него. Разбъркайте, докато се стопи. Пресипете пудинга в купа и покрийте с домакинско фолио докато още е горещ, за да не се образува коричка. Оставете го да се охлади.
Разтопете натрошения шоколад на водна баня. Разбийте белтъците със солта и половината захар на твърд сняг. Разбийте маслотона крем с миксер. Към него добавете постепенно останалата захар и ванилената захар и разбивайте до хомогенна смес. Добавете жълтъците един по един като разбивате всеки по отделно за 1/2минута на високата скорост. Прибавете разтопения шоколад. Смесете брашното с какаото и добавяйте постепенно към тестото, разбивайки на средна температура. Накрая добавете разбитите белтъци и объркайте внимателно. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене тава (40 см х 30 см).Печете 20 мин в средата напредварително загрята фурна на 180°C горен и долен нагревател или при 160°C на горещ въздух.
След изпичане отделете краищата на блата от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене.
Разбийте маслото с миксер на крем и добавяйте постепенно охладения пудинг. Пудингът трябва да е със стайна температура. Отделете 5 с.л. от крема за украса.
Нарежете охладения блат на три парчета, всяко с размери 40 см х 10 см. Поставете първия блат върху тортена чиния. Намажете с половината крем. Поставете второто парче и намажете с останалия крем като отделите малко, за да намажете целия сладкиш. Поставете последния блат отгоре и притиснете леко. Намажете с остатъка от крема тънък пласт по цялата повърхност на сладкиша. Оставете за час в хладилник.
След като сладкишът се охлади, полейте с глазурата, приготвена според указанието на опаковката. Върху нея с помощта на шприц и отделения крем украсете с розички. Накрая поръсете с какао.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене