Застелете формата за печене с хартия за печене. Загрейте фурната на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор.
Разтопете кувертюра на водна баня на ниска температура. Нарежете червеното цвекло на едро и го пасирайте на пюре в блендер или кухненски робот. Разбийте яйцата, захарта, ванилената захар и солта първо на ниска след това на висока степен до пухкава пяна. Разбъркайте с помощта на шпатула червеното цвекло и разтопения кувертюр. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и внимателно добавете към сместа. Излейте тестото в подготвената форма и печете около 32 мин.
След като изпечете отстранете ринга и обърнете готовия блат върху застлана с хартия за печене кухненска скара и оставете да изстине без да сваляте хартия, с която сте пекли сладкиша.
Кипнете сметана в тенджера. Добавете кувертюра да се разтопи. Оставете сместа да се охлади, като разбърквате от време на време. След което намажете върху сладкиша.
Поръсете с какао преди сервиране.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене