Загрейте фурната на 180 °C. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с половината захар до получаване на гъста, бледожълта смес. Разбивайте, докато захарта се усвои напълно.
Отделно разбийте белтъците на сняг с останалата захар, като я добавяйте на части, докато се разтвори напълно. С помощта на шпатула прибавете белтъците на три части към жълтъците, като внимавате да не спадне сместа.
Обърквайте сместа отдолу нагоре. Изсипете брашното на няколко пъти към сместа от белтъци и жълтъци и внимателно разбъркайте със шпатула, отново отдолу нагоре. Трябва да получите гъсто и пухкаво тесто.
Готовото тесто разпределете с помощта на лъжица в желана от вас форма в тава, застлана с хартия за печене. Оставяйте разстояние, защото при изпичане бишкотите ще се надуят.
Печете ги в предварително загрята фурна на 180 °C (без вентилатор) за 10-11 мин до златисто. Наблюдавайте ги постоянно, за да не се препекат.
Поставете тенджера на котлона и налейте млякото, след което добавете захарта, пудинга и разбъркайте много добре. Включете да загрява, като разбърквате от време на време. Щом сместа се затопли и варете 4-5 мин при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Охладете за кратко и прибавете маслото.
Покрийте пудинга плътно с прозрачно фолио и изчакайте да се охлади напълно. След това разпределете крема внимателно върху бишкотите и ги слепете по две.
Залейте пакетчето глазура с вряла вода и изчакайте сместа вътре да се втечни. След това излейте глазурата в купа. Потопете всеки сандвич наполовина в шоколадовата глазура. Поръсете с шоколадови перли, докато глазурата не се е втвърдила.
Изчакайте десерта да стегне в хладилник и сервирайте.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти