Смелете бисквитите в кухненски блендер, добавете какаото и разтопеното и охладено масло и ги смесете добре. Намаслете квадратна форма за печене със страна 20 см и покрийте с фолио за свежо съхранение. Изсипете сместа в съда, притиснете добре и оставете в хладилник за стегне, докато приготвяте муса. В две купи отделете жълтъците и белтъците. Към жълтъците добавете половината захар и разбийте до пухкава светложълта смес.
Загрейте млякото в касерола заедно с ваниловата захар, без да кипва. Разтворете желатина в горещата вода и оставете да набъбне. Излейте топлото мляко с ваниловата захар при жълтъците. Върнете сместа в касерола и сложете на котлона. Гответе на слаб огън около 5-6 мин, или докато сместа се сгъсти, но без да завира. Свалете съда от котлона и добавете желатина.
Издълбайте месестата част на авокадото и сложете в кухненски блендер заедно с какаото и млечната смес до получаване на хомогенна смес. Разбийте белтъците до лека пяна и лъжица по лъжица добавете останалата захар. Отново ги разбийте до меки връхчета и ги добавете към останалите продукти.
Разбъркайте внимателно и излейте върху стегналата основа. Приберете муса в хладилник за 4-6 часа. Нарежете на квадрати и гарнирайте с разбита сметана, какао, прясна мента и плодове.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти