Затоплете млякото и разтопете маслото в него.Оставете вишните да се отцедят добре в цедка.Пресейте брашното в купа и го объркайте добре с маята. Добавете останалите продукти и затоплената маслено-млечна смес. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и оставете на топло, докато видимо увеличи обема си.
След това размесете втасалото тесто още веднъж върху леко набрашнена повърхност, разточете го на кора и я разстелете върху предварително намаслена тава. Покрийте тавата с чиста кърпа и оставете тестото отново да втаса, докато видимо увеличи обема си.
Разбийте сметаната, захарта, пакетчето пудинг и яйцата с бъркалка до получаването на хомогенна смес. Разсипете получения крем равномерно върху втасалото тесто и разпределете отцедените вишни. Начупете амаретините на едри парчета и поръсете с тях сладкиша равномерно.
Печете около 40 мин. в долната половина напредварително загрята фурна на 180°C горен идолен нагревател или на 160°C на горещ въздух.След изпичане оставете тавата със сладкиша дасе охлади.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене