Почистете и измийте зеленчуците, преди да преминете към тяхното нарязване. Нарежете ги както пожелаете, но да не са на много големи парчета. Когато сте нарязали всички зеленчуци, може да ги прехвърлите в съд и да ги смесите много добре.
Измийте и подсушете бурканите, в които ще слагате туршията. Напълнете бурканите със зеленчуците и ги притиснете много добре. Хубаво натъпчете зеленчуците в бурканите.
В подходяща тенджера сложете водата, оцета, захарта и Пикант фикса и сложете да заври. След като кипне, бъркайте от 3 до 5 минути.
Когато маринатата е готова, залейте зеленчуците в бурканите, затворете с капачки и обърнете за 10 минути. Не е нужна стерилизация.
Сложете бурканите на тъмно и прохладно място. След 10 дни може да се насладите на тази чудесна домашна шарена туршия.
Тази рецепта ни предлага Теди Титова от кулинарния блог Домашни вкусотии.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране