Измийте и почистете корнишоните, залейте ги със солена саламура (1 л вода и 75 г сол). Оставете ги да престоят 12 часа на хладно място, след което ги измийте и подсушете.
Измийте, почистете зеленчуците. Обелете морковите и лука. Нарежете всички зеленчуци на ленти. Зеления фасул нарежете на половинки.
Подредете плътно корнишоните заедно с останалите зеленчуци, накъсания на едри стръкове копър и зърната пипер в предварително измитите буркани.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите.
Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и обърнете с капачките надолу за 5 мин. Съхранявайте ги на тъмно и хладно място!
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране