Почистете, измийте и нарежете гъбите в голяма купа. Ако са много дребни, може да ги оставите цели. Съдържанието на пакетчето Пикант фикс се разбърква с водата, оцета и захарта и се слага да заври между 3 и 5 минути.
Изсипете горещата течност върху гъбите и оставете да престоят 15 минути. Извадете гъбите от течността и ги подредете в чисти и сухи буркани с винтови капачки. Сложете останалата марината отново да заври и я излейте върху гъбите. Затворете бурканите с винтови капачки и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно. Съхранявайте ги на хладно и тъмно място.
Последвайте Илиана Николова и блога ѝ Щъркелово гнездо.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране