В купа пресейте брашното, какаото и бакпулвера. Добавете захарта, ванилената захар, яйцата и маслото. Разбийте всичко с миксер първо на ниска, а след това на висока степен до получаването на хомогенна смес. Набрашнете повърхността и омесете до получаването на гладко тесто. Ако лепне, го оставете в хладилника за известно време. Разточете половината от тестото на кора с диаметър формата за торта и височината на стените й и разстелете в предварително намаслената форма за торта.
Разтопете маслото и го оставете да се охлади. Пасирайте кремата сирене със захарта, ванилената захар, яйцата, пудинга и маслото до хомогенна смес. Разстелете пълнежа върху тестото и загладете. Разточете останалото тесто, изрежете различни фигуркии от него и ги подредете върху крема.
Печете в предварително загратя фурна на 170°С горен и долен нагревател или на 150°C горещ въздух. След изпичане оставете кейка в изключената фурна за около 5 мин след това я извадете и оставете да изстине във формата.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене