Накисенете желатина според указанията на опаковката. Смесете бурбонската ванилова захар, захарта и 300 г от сметаната в тенджера и сложете да заври, като разбърквате от време на време. Варете 4 мин. Свалете тенджерата от котлона да се охлади леко. Сложете една супена лъжица от сметановата смес към желатина и разбъркайте. След това изсипете желатина към сметановата смес и разбъркайте добре, докато желатинът се разтвори напълно. Прецедете сметановата смес през фина цедка и оставете в хладилника да се охлади.
Накисенете желатина според указанията на опаковката. Отделете около 16 малини за украса, а останалите изсипете в тенджера заедно със захарта и сложете да кипнат. Когато плодчетата омекнат, свалете от котлона. Разбъркайте една лъжица от охладената малинова смес към желатина. След това изсипете желатина към малините и разбъркайте, докато се разтвори напълно. Прецедете сместа през ситна цедка, така че малиновите семки да се отделят. Охладете сместа в хладилник.
Намаслете правоъгълна тава (40 х 30 см) и я застелете с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 °C на горен и долен нагревател или на 180 °C на вентилатор.
Разбийте яйцата и жълтъка в купа с миксер на най-висока степен за 1 мин на пяна. Смесете захарта и ванилената захар и добавяйте към яйцата в продължение на минута, като разбивате. Разбивайте още 2 мин. Смесете брашното и бакпулвера и разбъркайте към яйчената смес на ниска степен. Разпределете тестото в подготвената тава и загладете.
Печете в средата на загрятата фурна за 11 мин.
След изпичане отделете краищата на сладкиша от ръба и обърнете върху хартия за печене. Оставете да се охлади с хартията, с която сте пекли блата. Едва след това отделете хартията и обърнете блата отново.
Разбийте останалите 300 г сладкарска сметана на твърд сняг. Когато сварената сметана вече е започнала да се втвърдява, добавете към нея и разбитата. Намажете получения крем върху охладения пандишпанов блат и завийте по дължина, като оставите около 2 см широк ръб откъм задната страна.
Напълнете малиновия пълнеж в здрава найлонова торбичка, отрежете малко ъгълче и разпределете на дълги ленти по дължина през 3 см отстояние върху крема панакота. Оставете крема да поеме за кратко, след което навийте на руло по дължина и оставете за поне 2 часа в хладилник.
Преди сервиране намажете повърхността на рулото с леко размития конфитюр от френско грозде с малко вода. Натрошете малините и ги подредете върху рулото. Накрая поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене