Измийте руколата, отцедете и подсушете. Отделете няколко листа за украса. Нарежете на едро и смесете със заквасената сметана и жълтъците. Пасирайте цялата смес.
Разбийте белтъците с щипка сол на най-високата скорост до получаването на твърд сняг. Овкусете сметановото пюре с останалата сол, черния пипер и индийското орехче и добавете към него разбитите белтъци. Пресейте брашното с бакпулвера и царевичното нишесте и добавете към сместа като разбъркате внимателно. Разстелете получената смес върху плитка тава за печене, застлана с хартия за печене. Печете 10 мин в средата на предварително загрята фурна на 200°С с горен и долен нагревател или на 180°С с горещ въздух.
След изпичане обърнете блата върху хартия за печене и оставете да се охлади, без да отлепяте хартията, с която сте пекли блата.
Обелете морковите и ги настържете на едро. Смесете сиренето Рикота със заквасената сметана, Финес – аромат лимонови корички, меда. Овкусете със солта, пипера и оцета.
Отлепете хартията, с която пекохте блата. Намажете равномерно повърхността с получения пълнеж върху блата като оставите по 1 см в края ненамазан. Поръсете снастърганите моркови върху сметановия пълнеж и навийте блата на руло от дългата страна. Оставете рулото в хладилник минимум за 1 час (най-добре цяла нощ).
Нарежете рулото на филийки с ширина 2 см. и украсете с листенцата рукола.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене