Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с 6-7 лъжици мляко. Сложете останалото мляко да заври заедно със захарта. Добавете приготвената смес към горещото мляко и варете 1 мин при непрекъснато бъркане на тих огън. Свалете от котлона. Покрийте с домакинско фолио и оставете да изстине.
Оставете вишните от компота да се отцедят. Отделете няколко за украса, а другите разпределете в шестте десертни чаши. Смесете сока от компота с нишестето и поставете на котлона да заври. Варете 1 мин. Оставете да се охлади, след това разпределете в чашите.
Смесете сладкарската сметана с ванилената захар и разбийте на сняг с миксер. Отделете малко за украса, а останалата сметана разбъркайте внимателно в охладения пудинг. Разпределете крема върху плодовата смес. Украсете с останалата сметана, вишни и настъргания шоколад.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти