За да направите тестото за палачинките, поставете всички изброени продукти в купа и разбийте с миксер до хомогенност, с изключение на горещата вода. Нея изсипете накрая и разбийте отново. Изпържете палачинките на средна температура и от двете страни, като намазвате тигана с малко масло преди да изсипете тестото.
Поставете всички продукти за крема студени в голяма купа и разбийте до пухкав стабилен крем. Разделете крема на две части. Оцветете половината с 50 грама пюре от боровинки, за да има контраст в цветовете при сглобяването. За целта можете да използвате също пюре от касис, малини или натурално какао.
Поставете крема в два отделни поша. Отрежете върховете на пошовете с големината на лентите крем, които ще шприцовета с тях.
Сглобете тортата, като поставите първата палачинка директно върху чиния за сервиране. Намажете я с тънък слой крем. Поставете втора палачинка отгоре. Върху нея редувайте от двата вида крем, който шприцовайте на ленти една до друга, като оставяте по малко растояние помежду им. Поставете отново палачинка и притиснете с дръжката на дървена лъжица или друг подходящ предмет там където сте оставили разстояние между крема. Трябва да стане вълнообразна палачинката. Сега щприцовайте крем само във вдлъбнатините. Поставете следващата палачинка и отново повторете процедурата. Довършете тортата по описания начин до изчерпване на количествата палачинки и крем.
Приберете тортата в хладилника за няколко часа, докато крема стегне.
Пригответе шоколадовия крем, с който ще декорирате тортата отвън. За да го приготвите, разбийте мечната сметана и шоколадовия крем с лешници заедно с миксер до стабилен крем. Декорирайте тортата с накрайник за розички и завършете, като я поръсите с какао.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти