Изсипете 320 мл хладка вода в блендер или кухненски робот. Добавете всички останали съставки за тестото и смесете до гладка консистенция. Тестото трябва да е подобно на гъста сметана. Оставете го настрана да почине за 15 минути.
Сварете пудинга в 800 мл прясно мляко. Когато изстине леко, прибавете маслото и разбъркайте, докато се усвои от крема. Поставете фолио по повърхността на крема и го охладете до готовност за употреба.
Поставете незалепващ тиган на котлона на среден огън, докато се загрее.
Разбъркайте тестото, за да се уверите, че е гладко. След това изсипете върху тигана отделни части тесто с диаметър около 8 сантиметра. Гответе палачинките, докато цялата повърхност се покрие с малки мехурчета и центърът загуби блясъка си - около 30 до 45 секунди.
Qatayef се готвят само от едната страна, която трябва след готовност да е равномерно златиста, а горната част - покрита с малки мехурчета. Ако палачинките покафенеят твърде бързо — или неравномерно — отдолу, преди тестото да загуби блясъка си отгоре, намалете котлона. Прехвърлете готовите палачинки в голяма тава, покрита с кухненска хартия
Сгънете всяка палачинка до малко повече от половината от вътрешната страна, която не е готвена. С пръсти притиснете краищата, за да залепите двата края. С помощта на чаена лъжичка или със сладкарски пош напълнете всяка палачинка с крем, след което поръсете със смлените шамфъстъци върху крема. Подредете напълнените палачинки в чиния за сервиране.
Преди сервиране гарнирайте щедро с Истински мед. Поднесете от меда с всяка порция, за да може всеки да добави още колкото желае. Насладете се!
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене