Обелете ананаса, отстранете сърцевината и го нарежете на малки парчета.
Изстискайте лаймовете.
Смесете ликьора с бурбонската ванилова захар и разбъркайте хубаво.
Разтворете захарта в голяма тенджера на среден огън, като разбърквате непрекъснато, докато придобие светлокафяв цвят и след това деглазирайте със сместа от ликьора.
Оставете всичко да къкри на тих огън около 7 минути, за да се разтвори карамелът. След това добавете парченцата ананас и оставете да къкри за около 5 минути. Добавете сока от портокал и лайм.
Изсипете пунша във висок съд или стъклена кана и го оставете да престои в хладилника поне 5 часа, за предпочитане цяла нощ.
Напълнете чашите за пунш наполовина с ананасовия пунш и долейте с пенливо вино или просеко.
Свързани рецепти
Без печене
Без печене
Без печене