За тази рецепта е необходимо да се изберат по-дребни камби, за да могат да се подредят в буркан.
Камбите се измиват и почистват от дръжките и семките. Солта и захарта се смесват и камбите се посоляват хубаво отвътре с тази смес. Оставят се да престоят 6 часа. Зелето се накълцва на ситно, а морковите и целината се настъргват. Поръсват се с две-три щипки сол и се намачкват, като се разбъркват хубаво. Камбите се отцеждат от течността, която са пуснали, и се пълнят плътно със сместа от зеле, моркови и целина. Подреждат се в буркани и между тях се редят листата целина.
Съдържанието на пакетчетата Пикант фикс се разбърква с водата, оцета и останалите 300 г захар и се слага да заври за 3-5 минути. Заливат се приготвените буркани, разклащат се, ако има въздух да излезе и се долива още марината при нужда. Затварят се плътно и се обръщат с капачките надолу. Стоят така, докато изстинат. Прибират се на хладно и тъмно място.
Последвайте Илиана Николова и блога ѝ Щъркелово гнездо.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране