Измийте камбите, отрежете дръжките и почистете от семената. Обелете, измийте и нарежете морковите, целината и хряна на кубчета. Нарежете листата целина на ситно. Измийте и почистете гроздето от семките и нарежете зрънцата на половинки.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин., като бъркате непрекъснато. Добавете меда.
Бланширайте кубчетата целина и моркови във врялата марината, като използвате гевгир или решетъчна лъжица. Извадете и разбъркайте с нарязаните на ситно листа от целина. Напълнете 2/3 от камбите с тази смес и допълнете с нарязаното грозде. Подредете пълнените камби в предварително измити буркани, като слагате помежду им парченца хрян и начупени листенца дафинов лист, така че да има във всеки буркан.
Кипнете отново маринатата, ако е започнала да изстива. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и обърнете с капачките надолу.
Съхранявайте на сухо и тъмно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране