Изсипете съдържанието на пакетчето в купа, добавете захарта и 4-5 с.л. прясно мляко и разбъркайте.
Останалото мляко изсипете в касерола и загрейте. Накиснете желатина в 2 с.л. студена вода и оставете да набъбне.
Свалете касеролата с млякото от котлона и към него добавете приготвената смес и желатина.
Върнете съда на котлона и варете около минутa при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти.
Свалете от котлона и оставете настрана.
Пригответе чашите за пудинга като ги сложите в подходящи купички под наклон от около 45 °C и внимателно разпределете в тях пудинга. Приберете внимателно в хладилник за около 40 минути, докато пудинга стегне.
Преди да извадите чашите от хладилника пригответе шоколадовия пудинг.
Изсипете съдържанието на пакета в купа, добавете захарта и 4-5 с.л .от млякото и разбъркайте добре.
Останалото мляко изсипете в касерола и загрейте. Накиснете желатина в 2 с.л. студена вода и оставете да набъбне.
Свалете касеролата с млякото от котлона и към него добавете приготвената смес и желатина.
Върнете съда на котлона и варете около минутa при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти.
Свалете от котлона и оставете настрана.
Обърнете чашите в купичките, така че ягодовия пудинг да дойде отгоре и внимателно разпределете шоколадовата смес в чашите. Приберете отново за около 40 минути в хладилник.
През това време пригответе ягодите.
В дълбок съд налейте гореща вода и изсипете пакетчето в нея. Оставете за около 10 минути, докато се втечни.
Почистете ягодите, разрежете ги на две и подредете върху решетка с разреза надолу. Отрежете горната част на пакетчето с глазурата и с лъжичка полейте ягодите, така че да се покрият добре с шоколада.
Оставете глазурата да стегне.
Извадете чашите с пудинга от хладилника и ги напълнете с шоколадовите ягоди.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти