Смесете брашното и маята в купа. Добавете останалите продукти без шунката и сиренето Ементал. Разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Накрая разбъркайте шунката и сиренето за кратко с шпатула за тесто. Покрийте тестото с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.
Върху набрашнена повърхност замесете отново втасалото тесто за кратко. Разделете го на 18 равни топки и оформете малки хлебчета. С помощта на дървена лъжица направете дупка в средата и разтеглете до 3 см диаметър.
Наредете хлебчетата върху застлана с хартия за за печене тава. Намажете ги с млякото и поръсете с ементал. Печете около 25 мин в средата на предварително загрята фурна на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух.
След изпичане извадете хлебчетата с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене