В купа сложете брашното, бакпулвера, содата, солта и разбъркайте.
В купата на миксера добавете мекото масло, захарта и ванилията, започнете да разбивате добре докато се получи мека и пухкава смес. Добавете едно по едно яйцата, като разбърквате след всяко едно.
Отворете кенчето с кокосово мляко и започнете да добавяте лъжица по лъжица от него, като редувате с брашното.
Разбъркайте добре и изсипете в тавичка, покрита с хартия за печене в размер на 20 x 20 см. Спокойно можете да използвате и друг вид съд да печете, съблюдавайте и регулирайте времето за изпичане според дебелината на кейка.
Загрейте фурната на 180 С на горен и долен реотан, печете около 35-40 минути до суха клечка.
Оставете да се охлади и намажете с крема.
Сварете пудинга с 20 г захар и 250 мл прясно мляко. Изсипете пудинга в купа и оставете да се охлади, покрит с домакинско фолио, за да не образува коричка. Не го слагайте в хладилник.
Разбийте маслото с пудрата захар до хомогенен крем с помощта на миксер. Тогава към него започнете да добавяте лъжица по лъжица от охладения пудинг и разбийте до хомогенен крем. Когато се смесват маслото и пудингът трябва да са на стайна температура, за да не се спластят.
Намажете крема върху кейка и оставете в хладилник. Можете да го декорирате и така по ваш избор.
В купа сложете белтъците, заедно със захарта и с помощта на миксер започнете да разбивате. Поставете купата върху съд с вода на водна баня.
Бийте добре до пълното разтваряне на захарта.
Оставете да се охлади за 5-10 минути и добавете мекото масло, предварително нарязано на кубчета, и разбийте с миксер.
Ще имате един плътен швейцарски маслен крем, който е и много вкусен.
Готов е за оцветяване.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене