Запечете бадемите в незалепващ тиган до златисто без мазнина и оставете да изстинат в чиния. Нарежете сушените кайсии на ситно. Премерете 900 мл портокалов сок.
Смесете сока, кайсиите и бадемите в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието пакетчета Гелфикс Супер с 4 с.л. захар от претеглената и го разбъркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври на висока температура при непрекъснато бъркане. След завиране прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.
Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране