В купа смесете брашното, пудинга, бакпулвера и солта и разбъркайте леко, за да се смесят.
С остър нож нарежете шоколада на малки парченца.
Разтопете маслото на водна баня и го изсипете в голяма купа. Добавете двата вида захар и разбъркайте енергично с ръчна бъркалка.
Добавете Финес-аромат портокалови корички, портокаловия сок, яйцето и жълтъка и разбъркайте отново, докато се получи хомогенна смес. Постепенно добавете сухите съставки, като разбърквате с дървена лъжица, докато се получи меко тесто.
Оставете тестото да се охлади за около 30 минути в хладилника.
Загрейте фурната до 180°С. Направете топчета от студеното тесто и ги наредете не много близо едно до друго върху тава, покрита с хартия за печене.
Печете на най-горната скара на фурната около 10-12 минути, или докато сладките започнат да покафеняват леко по ръбовете. Оставете ги да се охладят до стайна температура, преди да ги украсявате.
Разтопете шоколада на водна бяня заедно с 2 с.л. вода. Леко потапяйте сладките в шоколада, така че да се покрият наполовина и само в горната им част. Отгоре ги поръсете със захарни пръчици или формички. Оставете ги да изсъхнат.
Сладките могат да се съхраняват в плътно затворена кутия поне 1 седмица.
За още идеи може да посетите блог Dani`s Cookings
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене