Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер до пухкава консистенция на висока скорост (за около 8-10 минути). Комбинирайте сухите съставки. Добавете половината от сухите съставки към яйчената смес, след това изсипете лимоновия сок и растителното олио. Към тях прибавете втората част от сухите съставки. Разбъркайте сместа с шпатула.
Печете на 170 °C за около 40-45 минути в тортен ринг (диаметър 18 см). След като блатът изстине напълно, го извадете от ринга и го нарежете на три еднакви на дебелина платки.
Разбийте крема сиренето и маскарпонето с кондензираното мляко и портокаловия ликьор. След тава разбийте сметаната на мек крем с есенцията портокал и я прибавете към другите продукти, като разбърквате със силиконова шпатула.
Сглобете тортата с оформящ ринг, като редувате блат, сиропиране, тънък слой крем, сладко от портокали, крем. Така до изчерпване на количествата. Заделете ⅓ част от крема за измазване на тортата отвън и за декорация.
Приберете тортата в хладилника за 4-5 часа. След това премахнете ринга и шпакловайте тортата отвън. Декорирайте по ваш вкус с блендирани ядки и парченца портокал и отново изстудете тортата за няколко часа преди сервиране.
Накиснете желатина във водата, разтворете ги на микровълнова фурна на няколко пъти за по 3-4 сек. Разтопете сметаната, захарния сироп заедно с белия шоколад в микровълновата фурна на кратки импулси, като разбърквате често и добре сместа.
Добавете гел боя с цвят по избор. Ако боята не се разпредели добре, я разбийте с блендер. Смесете ганаша с желатина. След като сместа достигне до 28 °С, нанесете глазурата с помощта на малък сладкарски пош върху добре охладената торта.
Остатъка от глазурата може да се съхранява в хладилник до 10 дни.
Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене