Затоплете млякото и разтопете в него маслото.
Смесете брашното и сухата мая в купа. Добавете останалите съставки и затопленото мляко с маслото. Разбъркайте с миксер първо на ниска, след това на висока степен с куки за тесто за 5 мин до получаване на гладко тесто. Оставете го покрито на топло да втаса, докато видимо си увеличи обема.
Замесете втасалото тесто върху набрашнена повърхност за кратко и разточете кора с дебелина 1 см. След това с помощта на форма за изрязване с диаметър 9 см оформете кръгчета, в средата на които отрежете още едни кръг с диаметър 4 см. Оставете получените пръстени още веднъж да втасат на топло, докато си увеличат обема.
Загрейте олиото за пържене до 175°C, така че около потопена в него дървена лъжица да се оформят балончета.
Изпържете поничките на части, като пускате да плуват в олиото и ги обърнете от двете страни. С помощта на решетъчна лъжица ги извадете от съда и оставете да се отцедят и охладят върху кухненска хартия.
Срежете поничките хоризонтално на две. Пригответе оригиналния пудинг по указанието на опаковката, но с 300 мл сладкарска сметана и 200 мл прясно мляко. Изсипете пудинга в купа, покрийте с домакинско фолио за свежо съхранение и оставете да изстине напълно. Напълнете пудинга в здрава найлонова торбичка (или пош), срежете ъгълчето и шприцовайте върху поничките. Напълнете и конфитюра в найлонова торбичка, срежете ъгълчето му и шрицовайте върху пудинга. Поставете втората половина на поничката върху другата половина.
Потопете пакетчето глазура в гореща вода, изчакайте 5 мин. Намачкайте го, отрежете ъгълчето му и полейте поничките, като мажете повърхността им с четка. Украсете с Маршмелоу бонбоните и захарните украси.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене