За основата използвайте миксер (бъркалки), за да сметите маслото с предварително разтопения кувертюр според указанията на опакоквата. Доабвете и пудрата захар и ваниловата захар. Разбийте яйцата едно по едно и ги придавете към сместа. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото и ги разбъркайте с дървена лъжица в маслената смес. Покрийте с хартия за печене тава във формата на сърце (24 см Ø). Изсипете в нея тестото и загладете.
Печете в долната част на предварително загрятата фурна.
Време за печене: около 18 Минути
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 180 °C
Извадете от фурната и обърнете основата върху решетка, покрита с хартия за печене.
Намажете охладената основа за торта със сладко и я върнете във формата за печене.
Накиснете желатина с няколко лъжици вода според указанията на опаковката. Разбъркайте изварата с пудрата захар, ваниловата захар и лимоновия сок. Загрейте желатина на водна баня, за да се ратвори и го разбъркайте в течната сметана. Разбийте сменатата на твърд сняг. Намажете изпечения тортен блат с 1/3 от крема. Подредете малините отгоре и и ги притиснете малко в крема. Намажете останалия крем малините равномерно. Охладете тортата за около 2 часа.
Разбийте сметаната с ваниловата захар до твърд сняг. Напълнете получената смес в пош с голям накрайник и направете малки топчета/туфи върху тортата. Украсете ги с малини и захарни сърца (или други захарни поръски по избор).
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене