Смесете брашното с бакпулвера в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксер първо на най-ниска, а после на най-висока степен до получаването на хомогенно тесто. Разстелете го в предварително застлана с хартия за печене форма за торта и го печете около 30 мин. на най-долното ниво в предварително загрята фурна на около 180°C при горен и долен нагревател или 160°C на горещ въздух.
След изпичане извадете блата от формата, оставете го да изстине напълно, разрежете го хоризонтално на две и поставете единия блат в почистената форма или в пръстен за торта.
Накиснете желатина в 50мл вода и след като набъбне го разтворете на водна баня без да го оставяте да завира. В подходящ съд разбийте до хомогенност лимоновия сок, шампанското, пресятата пудра захар и киселото мляко. Към изстиналия желатин добавете 4 супени лъжици от получената смес, разбъркайте добре и едва тогава го добавете към останалата част. След като сместа започне да се желира, разбъркайте в нея предварително разбитата на твърд сняг сладкарска сметана. Разстелете получения крем върху блата, поставете другия блат отгоре, леко го притиснете и оставете тортата за поне 1 час в хладилник.
Според вида им измийте, обелете и почистете плодовете, при нужда ги нарежете на подходящи парченца и плътно застелете повърхността на тортата.
Накиснете ½ пакетче желатин в малко сока, докато набъбне. Добавете остания сок и захарта и загрейте на водна баня (Без да завира!). Със сместа от добре разтворен желатин и сок полейте равномерно върху плодовете, за да не прелее на ръба на сладкиша. Оставете тортата за поне 2 часа в хладилник.
Преди поднасяне по желание облепете страните на тортата с шам фъстък.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене