Намаслете и набрашнете правоъгълна тава (Ø 20х11 см). Загрейте фурната на горен и долен нагревател на 180 °C или на 160 °C с включен вентилатор.
Измийте тиквичките и ги настържете с ренде на ситно. Измийте кайсиите и ги нарежете на ситно, като отстраните костилките. Накълцайте и бадемите на по-едри парченца. Разбийте яйцата, захарта, ваниловата есенция и лимоновите корички с миксер за 2 мин, докато се образува пяна. Добавете и зехтина към съставките.
Смесете брашното, содата и бакпулвера и после ги прибавете към тестената смес, след което разбийте за кратко на средната степен на миксера. Накрая изсипете бадемите, тиквичките и кайсиите и разбъркайте. Излейте сместа в тавата, заравнете я и печете около 60 мин.
Оставете сладкиша да престои във формата около 10 минути, след като го извадите от фурната. Внимателно отстранете печивото от тавата и го обърнете върху решетка, застлана с хартия за печене, за да се охлади.
Разбийте смената на твърд сняг. В отделна купа разбийте крема сиренето, ваниловата есенция и захарта. Лъжица по лъжица разбъркайте сметаната с крема сиренето. Разстелете заливката върху долната част на сладкиша и отгоре декорирайте със сладко, резени кайсии или друг плод по желание.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти