Излейте млякото в тенджера и добавете пудинга и захарта. Разбърквайте, докато сместа заври. Продължете да разбърквате още 3-4 мин, докато кремът се сгъсти. Важно е да разбърквате постоянно, за да не загори.
Свалете гъстия крем от котлона и оставете да се поохлади. През това време разбийте сметаната на пухкав твърд сняг. Прецедете пудинга през цедка, така в него влиза достатъчно въздух и се охлажда допълнително. Добавете към него постепенно и битата сметана. Добавете накрая и орехите. Разбъркайте добре и приберете пудинга в хладилника.
Разбийте добре яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко, в което сте загасили содата, олиото, бакпулвера и есенцията ванилия. Постепенно добавете и брашното. Замесете меко тесто, което оставете настрана да почине за 30 мин. От него разточете кора с дебелина 0.5-0.8 см.
От кората изрежете ленти с ширина 2 см. Всяка тестена лента увийте с леко застъпване около метална фунийка (направена от алуминиева чиния/тава за еднократна употреба). Наредете фунийките в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180°C до златисто.
Докато са още топли, отделете тестените фунийки от алуминиевото фолио. След като изстинат напълно, ги напълнете с крема, залейте ги с шоколадовата глазура и поръсете с останалата част от орехите.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене