Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после най-високата степен до получаване на гладко тесто. Увийте го в прозрачно домакинско фолио и го оставете за около час в хладилник.Извадете тестото, върху набрашнена повърхност разточете кора с дебелина 5 mm, от нея изрежете сърчица и ги поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 10 мин. на средното ниво на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух. След изпичане оставете сладките да се охладят напълно.
Разбъркайте конфитюра до гладкост, намажете половината от сърчицата с него и ги слепете с другата половина. Пресейте пудрата захар и разбъркайте с лимоновия сок до получаването на гъста глазура, а останалия конфитюр напълнете в полиетиленово пликче с отрязано ъгълче. Намажете част от сърчицата със захарната глазурата, веднага шприцнете две продълговати линии в средата и с клечка за зъби изрисувайте малки клонки. Останалите намажете с конфитюр и украсете с бялата глазура. Оставете украсата на сладките са втвърди напълно!
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене