Измийте френското грозде, оставете да се отцеди и изронете зърната. В тенджера изсипете плодовете, добавете малко вода и загрейте при средна температура, докато плодовете си пуснат сока. Прецедете плодовата маса през ситна цедка, покрита с ленена кърпа или тензух. Премерете 650 мл от сока.
Измийте и почистете малините. Сложете в тенджера и полейте със сока от френско грозде. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Отстранете конфитюра от огъня и прибавете червеното вино. По желание можете да отстраните пяната.
Разпределете желето в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги и ги обърнете с капачката надолу за 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране