Разтопете на водна баня шоколада, маслото, какаото и 10мл от ликъора. Оставете сместа да изстива и пригответе 8 парчета фолио за свежо съхранение с размери 20х20 см. Подредете 4 парчета върху поднос или голяма тава, изсипете поизстиналия шоколад върху тях, разстелете го до получаването на кръгове и ги покрийте с останалите 4 парчета фолио.
Оставете ги за кратко в хладилник и след това ги сложете в 4 купи, като внимателно ги притиснете, за да добият тяхната форма. Поставете ги отново в хладилник до окончателното стягане на шоколада.
Пригответе Крем Оле според указанията на опаковката, но само с 300 ml мляко и 40 ml ликъор. Извадете вече втвърдените кошнички, отделете фолиото и разпределете крема в тях. Поръсете с малко скълцани бадеми или лешници и охладете за около 30 мин. в хладилник преди поднасяне.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти