Разбийте яйцата на крем с миксер на най-висока степен за 1 мин. в купа, добавете захарта с ванилената захар при непрекъснато бъркане за още 1 мин. и продължете да разбивате още 2 мин. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и разбъркайте на ниска степен. Разстелете сместа в намаслена форма за торта (Ø 26 cm) и печете в предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C за около 25 мин.
След изпичане отделете страните на блата от пръстена на формата, свалете го, обърнете го върху застлан с хартия за печене плот и оставете да се охлади. Отлепете внимателно хартията за печене и разрежете блата хоризонтално на две. Поставете долния блат върху тортената чиния.
Разбъркайте всички продукти за сиропа с ром и разпределете с четка върху двата блата и след това нарежете единия на кубчета (2 x 2 cm).
Пригответе Крем Оле според указанието на опаковката с прясно мляко. Добавете рома към сметаната, разбийте добре, смесете с готовия Крем Оле и объркайте до хомогенност за около 1 мин. на най-висока степен. Разбъркайте внимателно кубчетата и разстелете сместа във формата на купол върху блата (като оставите около 1 cm от ръба на сладкиша).
Разбийте сметаната на твърд сняг, покрийте с нея купола и поръсете с предварително настъргания на едро шоколад. Оставете тортата за мин. 2 часа в хладилник.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене