Измийте нектарините, махнете костилките, претеглете 1100 g и ги нарежете на дребни парченца. Смесете плодовете и виното в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато.
След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3 – 5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране