В купа пресейте брашното. Добавете останалите продукти и разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на плоска пита и увийте във фолио. Оставете за 30 минути в хладилник.
Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Нарежете и бекона на кубчета. Смесете лука, бекона, сметаната, стафидите и царевичното нишесте и овкусете със сол и пипер.
Върху леко набрашнена повърхност разточететестото на тънка кора и изрежете кръгчета с диаметър 8 см. В средата на всяко поставете малко от плънката. Намажете ръбчетата с разбит белтък. Затворете добре пирожката като притиснeте краищата й с помощта на вилица, така че при печене плънката да не излезе.Подреждайте пирожките в тава, застлана с хартия за печене.
Разбийте жълтъка с млякото и със сместа намажете повърхността на пирожките. Печете около 25 минути в средата на предварително загрята фурна на нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.
След изпичане извадете пирожките с хартията за печене върху метална скара. Сервирайте пирожките топли.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене