Пресейте брашното и бакпулвера в купа, добавете последователно останалите продукти и с миксер бъркайте до получаването на гладко тесто. Оставете го на студено около 30 мин. и след това разточете 3/4 от тестото на кръгла кора (Ø 32 см). Разстелете я в намазнена, набрашнена форма за торта (Ø 26 см) и притиснете добре краищата на кората за стените.
Загрейте олиото и запържете лука и чесъна, добавете спанака, бялата ряпа и малко сол и при често бъркане задушете добре. Свалете от огъня и към изстиналите зеленчуци добавете предварително смесените крема сирене, яйца, пармезан и объркайте до хомогенност. Накрая добавете и смесените галета и бакпулвер и разстелете ½ от пълнежа във формата. Разполовете сварените яйца, подредете ги в кръг с отрязана част надолу, върху тях добавете останалия пълнеж и пригладете повърхността. От останалото тесто разточете кръгла кора (Ø 26 см) и я поставете върху пълнежа. Печете около 50 мин в долната част на предварително загрята фурна на 180°С.
Свалете внимателно обръча на формата и украсете по вкус с репички, кръгли резенчета от твърдо сварени яйца, майонеза и магданоз.
Свързани рецепти
Солена кухня
Солена кухня