Обелете ябълките и крушите. Разрежете всеки плод на осем парчета, а след това на по-малки. Разтопете маслото и добавете плодовете в тенджерата за около 3 минути. Добавете ябълковото пюре, мащерката, лимоновите корички и солта. Оставете да се охлади. Добавете предварително настъргания, на по-едри парчета, чедър.
Разтопете маслото в затоплено мляко. Настържете чедъра на по-едри парчета. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти без чедъра и разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен, до получаването на гладко тесто. Добавете чедъра и размесете тестото.
Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса, докато видимо увеличи обема си.
Разстелете тестото в предварително намазнена тава. Поръсете гриста и разпределете внимателно плънката. Отново покрийте и оставете на топло, докато втаса още веднъж.
Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.
След изпичане поставете сладкиша заедно с тавата върху метална скара и оставете да се охлади.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене