Почистете ябълките от средата с кръгъл уред или нож и ги напълнете със смес от маслото, захарта и подправките. Сложете ги в тавичка и залейте с амаретото. Печете на 190° за 30 минути.
От сосът, който ще се отдели при печенето на ябълките, направете карамел, като го изсипете в касеролка и на среден огън го сгъстете на 1/2. Гледайте да не го сгъстите прекалено. За да го втечните, като изстине, трябва пак да се загрее.
Сгответе пудинга по описанието на пакета.
За основа си направете канелени маслени трохи, които чудесно ще се съчетаят с ябълките и крема. Всичко заедно се блендира добре. Изсипете сместа в тавичка с хартия за печене и я разпределете по дъното, като я оставите пръхкава. Печете 8 минути в предварително загрята фурна на 190°.
На дъното на чинията сложете от канелените трохи, после ябълка, отгоре от пудинг крема и за финал карамела. Всяка хапка, която съдържа от четирите компонента, е разкош.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене