В голям купа разбъркайте заедно 1 ч.ч. брашно, захарта, маята и солта. Добавете топлото прясно мляко, маслото, жълтъците и ванилията. Разбъркайте енергично, докато се смесят добре.
Покрийте с найлоново фолио и оставете на стайна температура за 10-ина минути, докато по повърхността се образуват мехурчета.
Добавете останалите 1 1/2 ч.ч. брашно. При нужда прибавете още, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
Покрийте отново купата със стреч фолио и го оставете да втаса, докато удвои обема си (в топла фурна за 45 минути или на стайна температура за 1 1/2 часа).
Застелете дъното на тава с хартия за печене. Загрейте фурната до 190 градуса.
Разточете тестото и изрежете от него 12 кръга с помощта на чаша или форма за сладки.
Поставете поничките върху подготвената тава, покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат, докато отново удвоят обема си (20 минути във фурна, загрята на 40 градуса или на стайна температура за 45 минути).
През това време пригответе баварския крем според указанията на опаковката. Разбъркайте съдържание на пакета със захарта и част от прясното мляко. Сложете останалото мляко да заври заедно със сметаната. След като кипне, прибавете приготвената смес и при непрекъснато бъркане варете 3 минути на ниска температура.
Поставете поничките в средата на загрята на 190 градуса фурна. Печете в продължение на 10-ина минути или докато повърхността им стане леко златиста. Веднага след изпичане ги оваляйте от всички страна в пудра захар.
Направете дупка отстрани на всяка поничка и я напълнете с вкусния крем.
Тази рецепта споделя с нас Жана Душкова от кулинарния блог Mish-Mash
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене