Поставете белтъците в купа и ги затоплете на водна баня, заедно със захарта, разбърквайте докато захарта се стопи напълно. Преместете сместа в купата на миксера и разбийте, докато получите плътна, много гъста и лъскава смес. Към края прибавете лимоновия сок, пудрата захар и ванилията. Разбийте отново за 3-4 минути.
Включете фурната на 100 градуса.
Направете кръг с молив върху хартия за печене с диаметър 22 сантиметра. Обърнете листа наобратно. Изсипете сместа и оформете в кръга една голяма целувка с дупка по средата. Поставете белтъчното тесто във фурната и печете 20 минути на 100°С. След това намалете на 70°С и печете 2 часа. След това време, изключете фурната и оставете блата за още 1 час в нея.
Когато целувката е напълно студена, разбийте крема с прясното мляко и гарнирайте с него Павлова.
Отгоре върху крема поставете малко прясно разбита сметана, ягоди и боровинки.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене