Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и водата. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса на топло.
Измийте тиквичките, настържете ги и оставете да се отцедят в гевгир. Настържете пармезана и отделете 3 с.л. от него за поръсване. Смесете и разбъркайте тиквичките, пармезана и останалите продукти за пълнежа. Върху набрашнена повърхност размесете втасалото тестото, разделете го на три топки. Разточете всяка на квадратна кора с размер 30х30 см. Намажете по една трета от пълнежа върху всяка и навийте по дължина на стегнати рула. Нарежете под ъгъл всяко руло на 8 парчета (фиг. 1).
Подредете парченцата като цвете в кръг. Намажете повърхността им с разбития в млякото жълтък, поръсете с пармезан и малко мащерка. Оставете да втаса за 15 мин.
Печете 30 мин в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C. След изпичане оставете да се охлади.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене