Разбийте яйцата с пудрата захар до побеляване и удвояване на обема. Пресейте пудинга с брашното и бакпулвера. Прибавете внимателно сухите съставки към яйчената смес и бъркайте с шпатула до пълно усвояване на брашното. Прехвърлете тестото в плитка тава с хартия за печене и заравнете. Изпечете блата на 180 градуса за 20-30 минути. Извадете блата и го отделете от хартията. Навийте го, докато е топъл и го оставете да почине.
За да приготвите крема загрейте 400 мл от млякото. Останалото мляко разбъркайте с пудинга и 50 г от захарта за крема. Добавете разбъркания пудинг и гответе, докато се сгъсти. Охладете добре.
Разбийте охладения крем. Разбийте сметаната с останалата захар. Смесете сметаната с пудинга. Намажете блата с крем и сложете от сладкото. Навийте и оставете да престои няколко часа.
Поръсете с пудра захар и се насладете.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене