Продуктите за палачинките трябва да бъдат със стайна температура.
В голяма купа смесете всички продукти и разбийте с миксер, докато получите гладко тесто. Ако ви се стори гъсто, добавете още малко мляко или още брашно, ако е прекалено рядко.
Поставете тиган за палачинки с диаметър 20-22 сантиметра да загрява на средна топлина на котлона. Много е важно температурата на котлона да бъде нито много силна, нито прекалено слаба.
Изпържете палачинките и от двете страни до златисто. Оставете ги да изстинат напълно преди да подредите тортата.
Пригответе Крем Оле според указанията на опаковката с 400 мл прясно мляко.
Нарежете банана на филийки. В среден тиган загрейте каремеленото мляко Дулче де лече и прибавете банана. Гответе за 2 минути, докато банана омекне, но внимавайте да се смачкат парчетата.
Сглобете тортата директно в чинията за сервиране, като за по добър резултат използвайте ринг за оформяне на торти.
Поставете първата палачинка, намажете по цялата повърхност тънък слой от Крем Оле банан и шоколад. Поставете втора палачинка и отново крем. На третата палачинка освен Крем Оле, гарнирайте и с две три лъжици от банана с Дулче де лече. Продължете по този начин до изчерпване на количеството палачинки, като завършите с крем. Приберете тортата в хладилника за минимум 6 часа.
След като тортата е стегнала, премахнете ринга и украсете с навсякъде със запечения кокос. Декорирайте с бита сметана и физалис.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене