Смесете с миксер всички продукти за палачинките. Добавете още малко прясно мляко, ако тестото ви се стори прекалено гъсто. Изпържете палачинките, като преди да добавите тестото в тигана, намажете повърхността му с четка, потопена в растителна мазнина. Готовите палачинки покрийте, за да станат меки и еластични.
След като сварите и охладите крема (според указанията на опаковката) до стайна температура, разбийте с миксер мекото масло и пудрата захар и започнете да добавяте крема лъжица по лъжица към маслото, като не спирате миксера, докато приключите с количеството. Ще получите пухкав и сравнително стабилен крем, който след като приберете в хладилника, ще стегне и ще оформи тортата чудесно.
Нарежете всяка палачинка на три равни части. Оформете с нож за пица средните парчета от палачинките в полукръг, за да бъдат със същата форма, както крайните.
Намажете всяко парче с 1 ч.л. от крема, ½ ч.л. от сладкото и наредете резени ягода. Завийте първото парче на руло като розичка и го поставете в центъра на чинията, в която ще сервирате тортата. Продължете по същия начин с всяко следващо парче, като го прибавяте към розичката в чинията до изчерпване на количествата или до размера, който искате да бъде вашата торта.
Така оформената торта, приберете в хладилника за 5-6 часа. Преди да сервирате, поръсете с пудра захар по желание. Да ви е сладко! 🍓
Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти