Загрейте маслото, което ще използвате, и прибавете към него портокаловите корички. Разбъркайте и оставете настрана. В голяма купа смесете брашното, маковото семе, бакпулвера, солта и пудинга.
В друг съд смесете млякото, яйцата, ваниловата есенция и меда. Направете кладенче в брашнената смес и добавете течните съставки. Разбийте добре тестото, докато се смеси наполовина, след това прибавете маслото с портокаловите корички и разбъркайте за кратко, докато тестото се смеси равномерно.
Загрейте голям тиган на умерен огън. Поставете ½ ч.л. краве или кокосово масло и го разпределете навсякъде. Поставете по една пълна супена лъжица от тестото на три-четири места в тигана на разстояние.
Пържете палачинките до златисто отдолу и докато започнат да се образуват мехурчета по повърхността. След това обърнете за кратко и от другата страна, не прекалявайте с пърженето, за да останат пухкави и сочни.
Извадете палачинките и ги поставете в чиния или плато и ги дръжте на топло (можете да ги поставите във фурна загрята на 80-100 °С, докато стане време за сервиране).
Гарнирайте палачинките с портокали, нарязани на филийки или други плодове, каквито предпочитате. Можете да ги поднесете с кисело мляко, домашно сладко, мед или кленов сироп, както и да ги поръсите с маково семе и пчелна пита по желание.
Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов. За още изкушаващи рецепти я последвайте в Instagram и Facebook.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене